Sote-alan julkiset hankinnat -valmennus 15.11. ja 23.11.2023

Tämä kaksivaiheinen sote-alan yrityksille suunnattu valmennus tarjoaa erinomaiset valmiudet julkisten hankintojen tarjouskilpailuihin osallistumiseen ja niissä menestymiseen. Valmennuksessa opit mm. hallitsemaan hankintalain haasteet, kilpailutusprosessin vaiheet, markkinavuoropuheluiden käynnistämisen sekä vastaamaan ESPD-lomakkeeseen. Valmennuksesta vastaa julkisten hankintojen vahva erityisosaaja, Antti Savola Novice Oy.

”Menestyminen tarjouskilpailuissa on muutakin kuin hyvän tarjouksen tekeminen. Se on kokonaisvaltainen prosessi, jossa keskitytään myös kehittämään ja uudistamaan tarjoajan omia prosesseja, toiminnanohjausjärjestelmiä, toimintatapoja ja yrityskulttuuria.” – Novice Oy.

Valmennuspäivä / osa 1

Aika: 15.11.2023 klo 7.30-11.30
Paikka: Live-webinaari (Teams)

Valmennuksen sisältö:

 • Sote-hankinnat hankintalain tulkintojen mukaan (soveltaminen, kynnysarvot, toteuttamismallit sekä käytäntö)
 • Miten julkisen hankinnan kilpailutusprosessi etenee valmistelusta kilpailutukseen ja sopimuskauteen?
 • Kuinka käynnistää itse markkinavuoropuhelut ja ehdottaa niitä kunnalle/hyvinvointialueelle ja mitä eritysaiheita on hyvä tiedostaa sote-hankinnoissa?
 • Kuinka vastata ESPD-lomakkeeseen?
 • Mitä eroa on hankintalain kieltämällä hankintojen pilkkomisella ja sallitulla jakamisella?
 • Mitä eroa on erityisalojen hankintalailla ja hankintalailla ja miten tämä vaikuttaa sote-hankintoihin?
 • Onko sallittua neuvotella kilpailutuksen aikana tai saako sopimuskauden aikana tehdä muutoksia?
 • Miten tarjota isoille hankintayksiköille (tai pienille)?
 • Ajankohtaisimmat sote-hankintojen hankintaesimerkit

Valmennuspäivä / osa 2

Aika: 23.11.2023 klo 12.30-16.30
Paikka: Tornion kaupungintalo 10.krs / Live-webinaari (Teams)

Valmennuksen sisältö:

 • Miten toteuttaa ryhmittymätarjous tai voimavara-alihankinta?
 • Mitä on hyvä huomioida ryhmittymätarjousten aiesopimuksissa, esisopimuksissa sekä käytännön työssä?

Ilmoittaudu valmennukseen

Tilaisuudet järjestetään New Business -hankeen ja Kestävän kehityksen ja vastuullisuuden kautta liiketoiminnan kasvua ja yhteistyötä -hankkeen yhteistyönä.


Kouluttaja Antti Savola on kolmannen polven yrittäjä ja Novice Oy:n perustaja ja hän on työskennellyt julkisten hankintojen, kilpailutusten sekä investointien parissa lähes 15 vuotta. Antin hankintakoulutukset ovat hyvin käytännönläheisiä ja konkreettisia ja suunniteltu kuulijaa ajatellen.

Novice Oy on pieni ketterä asiantuntijatalo, joiden asiantuntijoilla on poikkeuksellisen laaja osaaminen eri kategorian julkisista hankinnoista ja olemme erikoistuneet erityisesti sote-, ICT- sekä rakentamisen ja infra- ja teollisuusalan hankintojen kilpailutuksiin. Novice Oy on kahden konsultin ja neljän advisoryn asiantuntijatalo ja meidän toimialanamme on tuottaa ja tarjota julkisten hankintojen sekä investointien asiantuntijapalveluita sekä hankintayksiköille että tarjoajille. Asiakkaitamme ovat mm. Seinäjoen Energia Oy, Laihian kunta, Lapuan kaupunki, Kauhavan kaupunki, Tampereen kaupunki, Kuusamon kaupunki, Muonion kunta, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, Lapin hyvinvointialue, useat julkisomisteiset In-house yhtiöt sekä muutamat elintarvike- ja rakennusalan konsernit ja myös yksi suomalainen datakeskus.