Tornion ja Meri-Lapin elinkeinoelämä vilkastuu – viimeisimpänä uutena tulijana Puuilo investoi Tornioon

Tornion ja Meri-Lapin alueen kilpailukyky vahvistuu entisestään, kun alueelle sijoittuu uusia merkittäviä toimijoita. Viimeisin uusi tulija, Puuilo, kiinnostui Tornion seudun potentiaalista ja investoi nyt alueeseen. Puuilo rakennuttaa toimitilat Tornion Torppiin Muuntamonkadulle.

Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimo on iloinen siitä, että alueen kilpailukyky jatkaa tasaista kasvuaan uusien toimijoiden myötä. Alamartimo ja Business Tornio ovat käyneet tiiviitä keskusteluita Puuilon johdon kanssa yrityksen sijoittumisesta Tornioon jo lähes kahden vuoden ajan. Torstaina Puuilon julkistama sijoittautuminen Tornioon onkin sitkeän ja kannattavan työn tulosta.

“Keskustelyhteys on pidetty auki siitä asti, kun Puuilo ilmaisi kiinnostuneensa Torniosta sijoittautumisalueena. Tämän vuoden aikana Tornion erityispiirteet – suuri ja tasainen raja-alueen mahdollistama liikennevirta, Suomen ja Ruotsin ostovoimainen väestö, Tornion seudun edullinen liiketoimintaympäristö ja hyvät liiketoimintapaikat – nousivat keskusteluissa keskiöön. Uskon, että Business Tornion aktiivisuus ja hyvä keskusteluyhteys auttoivat varmistamaan, että Puuilo sijoittautuu Tornioon”, Alamartimo kertoo.

Alamartimon mukaan Puuilon toimitila- ja tonttietsinnät keskittyivät yksityisomistuksessa oleviin toimitiloihin ja tontteihin. Muuntamonkadulle rakentuva uusi Puuilon toimitila valmistuu vuoden 2022 loppuun mennessä ja työntekijöiden rekrytointi aloitetaan ensi syksynä. Puuilon toimitusjohtaja Juha Saarela kiittelee Business Torniota aktiivisuudesta ja alueen tuntemuksen jakamisesta alueesta kiinnostuneille yrityksille.

“Business Torniolla oli aktiivinen rooli tilanteen kartoittamisessa ja edesauttanut kauppapaikan löytymistä meille. Tornio on meille hyvä sijoittumispaikka suurten liikennevirtojen takia, jotka syntyvät kaupungin sijainnista matkailuliikenteen risteyksenä. Uuden myymälämme sijoittuminen muiden kauppojen läheisyyteen on tekijä, joka auttaa yhtä lailla meitä kuin muita Torpin alueen toimijoita”, Saarela summaa.

Ruotsin läheisyys tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia yrityksille

Tornion sijainti Suomen ja Ruotsin rajalla tarjoaa Marko Alamartimon mukaan mielenkiintoisia mahdollisuuksia yrityksille kautta linjan. Niin myös Puuilolle, vaikka se ei kuitenkaan ollut Puuilon Juha Saarelan mukaan ratkaiseva tekijä sijoittumisessa Tornioon.

“Meidän liiketoiminnallemme on merkitystä sillä, että olemme liikenteellisesti vilkkaalla paikalla, johon tullaan.  Torpissa olemme paikalla, missä näymme ja missä on jo valmiiksi liikennettä. Meidän liiketoimintamme ei perustu matkailijoiden liikennevirtaan, mutta meidän tarjontaamme kuuluu myös paljon matkailijoille sopivia tuotteita. Ruotsin raja ja Haaparannan läheisyys tarjoavat meille kuitenkin erinomaisen mahdollisuuden seurata, miten Haaparannan ja muiden kaupunkien kuluttajat löytävät meidät Torniosta”, Saarela sanoo.

Lisätietoja

Marko Alamartimo toimitusjohtaja, Business Tornio 040 025 1350 marko.alamartimo@tornio.fi

Juha Saarela toimitusjohtaja, Puuilo Oyj 050 409 7641 juha.saarela@puuilo.fi