Roihun kaksipäiväisten liekkien jäljet näkyvät pitkään

Business Tornion hallinnoiman New Business -hankkeen päätöstilaisuus Roihu2023 sytytti liiketoimintaa uusiin liekkeihin 29.11.-30.11.
Hankkeen rahoittajana on toiminut Lapin liitto AKKE-rahoituksen kautta.

Avaussanat Roihun etkoilla lausuivat Business Tornion hanketiimin rahoitusasiantuntija Hannaleena Posti ja projektipäällikkö Miikka Laitinen.
Roihussa oli nähtävissä myös New Business-hankkeen aikana tehtyjä prototyyppejä, joissa kuvassa nähtävissä Willehardt Gröhnin suunnittelema palkkipenkki.
”Olipa ajatuksia herättävä. Monta lamppua syttyi ja aion heti huomenna ottaa käyttöön”
Brändiasiantuntija Toni Lähde herätteli väkeä miettimään, että miten brändi ja markkinointi vaikuttavat liiketoimintaan ja mikä on tarinan merkitys myynnissä.
Suomen Yrityskauppojen Aki Keisu kävi läpi maineen merkitystä yrityskaupoissa ja mitkä asiat vaikuttavat yrityskauppojen syntyyn.
”Kiitos järjestäjille hienosta, mielenkiintoisesta ja hauskasta tapahtumasta”
Tornion kaupunginjohtaja Jukka Kujala avasi Roihun pääpäivän ja kehotti suuntaamaan katseen entistä tiukemmin pohjoiseen
Torniolaislähtöisen Datadriverssin Ville Kivilompolo avasi muotoilun merkitystä sovelluskehittämisessä ja samalla kuultiin myös miten Datadrivers hyödyntää toiminnassaan oppilaitosyhteistyötä
”Tapahtumassa nostettiin hienosti esille palvelumuotoilun mahdollisuuksia ja toivottavasti tämä kannustaa meitä alueen toimijoita hyödyntämään sitä rohkeammin.”
Lapin yliopiston Krista Korpikoski pohti omassa puheenvuorossaan yritysten mahdollisuuksia muotoilun hyödyntämiseksi. Kristan vetämän opintojakson opiskelijat myös vetivät Tornio Proto Lab-konsepti työpajan päivän loppupuolella.
Verkostoitumistauoilla päästiin myös keskustelemaan protoista ja hankkeen toimenpiteistä yleisesti. Kuvassa keskustelemassa Lappian Nina Mäki ja Irja Palo
”Kiitos mahtavasta tapahtumasta! Loistavat puhujat olitte saaneet”
EcoUpin Saara Hakamaa kävi läpi kiertotalouden valtavaa potentiaali tulevaisuudessa erityisesti rakennusteollisuudessa. Potentiaali ei ole vain miljoonia vaan puhutaan miljardiluokasta.
Antti Merilehto kertoi elävien esimerkkien kautta, miten tekoäly tulee muuttamaan elämäämme tulevaisuudessa.
Päivän paneelikeskustelussa kuultiin kovaa teollista osaamista, kun Antti Valta, Tormets (vas.), Ismo Säily, Kiiruna Talot (2. vas), Markku Toratti, KJM (kesk.) ja Simo Mäkitalo, Lasercom keskustelivat Kim Westerlundin (oik.) moderoimassa paneelikeskustelusta jatkuvasta parantamisesta
Päivän viimeisenä puheenvuorona kuultiin Hannaleena Postin kaksipäivää yhdistänyt loppupuheenvuoro.

Iso kiitos kaikille osallistujille ja puhujille, te teitte Roihut!
New Business -hankkeen tiimi kiittää ja kuittaa!
New Business -hanketiimi. Kuvasta puuttuvat Lappian Jouni Setälä, Lapin AMK:n Veli-Matti Pelimanni ja Raimo Ruoppa ja Business Tornion Heidi Lampela