New Business -blogi: Innovaatiota etsimässä – Business Torstain satoa

Business Tornio on organisoinut muiden tilaisuuksien ohessa huhtikuusta 2022 lähtien Business Torstai –hybriditapahtumia eri teemoin ja tapahtumiin on kutsuttu teemaan liittyvän aihealueen puhujia. Tilaisuudet on otettu hyvin vastaan ja niihin on saatu innostettua osallistujia niin yrityselämän, kuntapäättäjien, virkamiesten kuin oppilaitostenkin edustajista. 19.5. järjestetty Business Torstai keskittyi New Business –hankkeen toimenpiteisiin kuuluvaan innovaatiotoimintaan.

Innovaatiotoiminnan tukena

Tapahtumassa olivat mukana kaikki New Business –hankkeen hankekumppanit kertomassa innovaatioiden kehittämisestä oman erityisosaamisen näkökulmasta. Lapin yliopistolta olivat kertomassa muotoilulähtöisestä kehittämisestä palvelu- ja tuotemuotoilun näkökulmasta suunnittelija Maileena Tuokko ja palvelumuotoilun lehtori ja asiantuntija Pertti Aula, Lapin AMK:n projekti-insinööri Jani Peltoniemi kertoi Kemin kampuksen Älypajan toiminnoista sekä sen tuomista mahdollisuuksista yritysten kehitystoiminannassa ja Maarit Pulkkinen Ammattiopisto Lappian osalta oli kertomassa yrittäjyysvalmennuksista.

Innovaatiosetelistä ja yritysten innovaatiotoimintaan liittyvästä rahoituksesta kertoi Business Finlandin rahoitusjohtaja Risto Lustila ja Lapin AMK:n TEQU –konseptista Salla Pyhäjärvi etäyhteyden kautta. TEQU –konsepti on Lapin AMK:n Rovaniemen yksikössä kehitetty palvelukonsepti, jonka tavoitteena on auttaa alueellisia yrityksiä innovaatioiden kehittämisessä.

Business Tornio ja sen yrityskehittäjät auttavat yrityksiä innovaatiotoimintaan ja kehittämiseen liittyvissä rahoitusasioissa toimialaan katsomatta.

Kaksi innovatiivista yrittäjätarinaa

Tilaisuuteen oli pyydetty puhujiksi kaksi hyvin erilaista yrittäjää ja saimme kuulla inspiroivat puheenvuorot innovaatioista ja innovoinnista sekä siihen liittyen patentointiasiaa torniolaisen Pro-Hydro Oy:n toimitusjohtaja, Esa Kuismasen kertomana. Esalla on pitkä kokemus oman alansa tuotekehityksestä ja yrityksellä on useita kansainvälisiä patentteja omiin tuotteisiinsa.

Lappian liiketoiminnan opiskelija Santeri Lintula, kertoi oman yritystarinansa. Santeri on Nuori Yrittäjyys ry:n kautta perustanut oman SALSTREET yrityksen ja joka yritysideallaan voitti Lapin alueen Paras yritys –palkinnon sekä Vuoden innovaatio -kilpailun kansallisessa Uskalla yrittää -kilpailussa. SALSTREETin ideana on katuvaatemuodin ja musiikin yhdistäminen brändissään. Nuoresta iästään huolimatta tai ehkä siitä johtuen, esitys oli täynnä energiaa ja Santerilla on selkeä visio yrityksensä ja brändinsä eteenpäin viemisestä. Epäilemättä kuulemme hänestä ja SALSTREETistä vielä.

Tapahtuman satoa

Tilaisuuden antina oli ensisijaisesti se, että voitiin tuoda esille erilaisiin kehityskohteisiin soveltuvia ratkaisuja tai keinoja, joiden avulla kehittämistyötä voidaan viedä eteenpäin, oli sitten kyse fyysisistä tuotteista, toimintatavan tai järjestelmän kehittämisestä esimerkiksi palvelumuotoilun avulla. Tärkeää tietoa saatiin myös innovaation patentoinnista ja siihen liittyvistä käytännön toimenpiteistä sekä vinkkejä mistä näihin asioihin on saatavilla sekä rahallista että asiantuntija-apua. Kirsikoina kakun päällä olivat tilaisuuden yritysten menestystarinat, joissa molemmissa korostui oman tiedon ja taidon erinomainen hyödyntäminen, rohkeus ja poikkeuksellisen vahva innovatiivisuus.

Mikäli et päässyt osallistumaan Innovaatioita kehittämässä-tapahtumaan, niin voit tutustua puheenvuoroihin ja materiaaleihin alla olevasta linkistä.

Innovaatioita etsimässä – Business Torstai