Rajatonta kasvupotentiaalia

Miksi yritysten kannattaa ajatella isosti? Erityisesti Tornion seudun yrityksillä on paljon potentiaalia kehittää ja laajentaa toimintaansa Meri-Lapin ja Pohjoiskalotin alueelle. Business Tornio ja Arbeta Tillsammans -hanke järjestävät 2.6.2022 Business Torstai: Rajatonta kasvupotentiaalia -tilaisuuden, jossa käsitellään Lapin ja Norrbottenin investointeja sekä niiden tarjoamia rajattomia mahdollisuuksia. Tapahtumassa puhutaan muun muassa kansainvälistymisen haasteista ja siitä, mitä apua niiden voittamiseen löytyy. Lisäksi kuullaan, miten torniolaista osaamista viedään maailmalle.

Tilaisuudessa tullaan kuulemaan kiinnostavia puheenvuoroja monilta toimijoilta. Haaparannan kaupungin elinkeinopäällikkö Bengt Strandberg kertoo Invest in Norrbottenista ja Business Tornion Kimmo Nurmos ja Marko Alamartimo kertovat, kuinka Invest In vie Torniota maailmalle. Etänä tilaisuuteen osallistuva Jukka Olli Business Oulusta tulee puhumaan Norbotteniin investoimisen keinoista. Kavametin toimitusjohtaja Kimmo Liljamaa tulee kertomaan, miten torniolaista osaamista on viety maailmalle ja Business Finlandin rahoitusjohtaja Risto Lustila esittelee laajan kattauksen tavoista, joiden avulla Business Finland voi auttaa yrityksiä kansainvälistymään. Ammattiopisto Lappian Nina Mäki ja Juhamatti Konttaniemi kertovat mitä Arbeta Tillsammans -hankkeelle kuuluu ja mitä hankkeessa on saatu aikaan. Pohjoiskalotin Rajaneuvonnan Päivi Koivupalo puolestaan kertoo rajaneuvonnan avusta kansainvälistymisessä ja vinkit ID06:n ja EURES-tukien suhteen. Lisäksi tapahtumassa kerrotaan, miten Business Tornio on yritysten tukena kansainvälistymisessä.

Tilaisuus järjestetään hybriditapahtumana torstaina 2.6. klo 8.00–12.00 Tornion Kaupungintalon valtuustosalissa (Suensaarenkatu 4, 95400 Tornio, 9. kerros). Paikan päällä osallistujille on tarjolla aamupalaa ja tilaisuuden päätyttyä on yhteinen ruokailu. Etäyhteydellä osallistuville toimitetaan Teams-linkki myöhemmin.

Viitteellinen aikataulu

8.00 Aamupalaa tarjolla ja tilaisuuden avaus
Marko Alamartimo ja Nina Mäki, Business Tornio & Arbeta Tillsammans
8.15 Invest In Norrbotten – Bengt Strandberg, Haparanda Stad
8.30 Invest In vie Torniota maailmalle – Kimmo Nurmos ja Marko Alamartimo, Business Tornio
9.00 Keinot kohti Norrbottenia – Jukka Olli, Business Oulu (etä)
9.30 Torniolaista osaamista maailmalla – Kimmo Liljamaa, Kavamet
9.50 Business Tornion apu kansainvälistymiseen – Hannaleena Posti ja Katariina Mäki, Axent Redovisning
10.15 Kahvitauko ja mahdollisuus verkostoitua
10.30 Business Finland apuna maailmalla – Risto Lustila, Business Finland
11.00 Arbeta Tillsammans – Nina Mäki ja Juhamatti Konttaniemi, Lappia
11.15 Apuna kansainvälistymisessä – Päivi Koivupalo, Rajaneuvonta Ruotsi-Suomi
11.45 Tilaisuuden päätös ja ruokailu – Business Tornio & Arbeta Tillsammans

Tervetuloa!

Business Torstai: Rajatonta kasvupotentiaalia -tilaisuus päättää ajankohtaisiin ja alueellisesti mielenkiintoisiin aiheisiin keskittyvän Business Torstai -tapahtumasarjan tämän kevään osalta.