Business Torstai keräsi ennätysmäärän osallistujia

Business Torstai -tilaisuus teemalla Kansainvälinen ja vastuullinen teollisuuskeskittymä järjestettiin 13.10.2022 Torandassa. Tämänkertainen tilaisuus oli Invest In -hankkeen loppuseminaari ja yleisömenestys keräten yhteensä lähes sata kuulijaa paikan päälle ja etäyhteydellä.

Tilaisuuden kattoteemana olivat liiketoiminnan vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys, ja miten ne näkyvät liiketoiminnassa nyt ja tulevaisuudessa.

Ensimmäisenä puheenvuoron sai Petri Mure. Outokummun laatuasioista vastaava johtaja kertoi Outokumpu Stainless Osakeyhtiön saavutuksista ja tavoitteista matkalla kohti vastuullisempaa teräksentuotantoa. Marjut Linnajärvi Nurminen Logistics yhtiöstä avasi mm. Aasian ja Suomen välisen raideliikenteen tuomia säästöjä niin kustannuksissa kuin päästöissä. Tilaisuuteen kansainvälistä näkökulmaa ja terveiset Norjasta toi Anna Filina (Narvik Havn) puhumalla Norjan pohjoisimman sataman liikenneyhteyksien tarjoamista mahdollisuuksista. Aamupäivän viimeisenä esityksenä kuultiin yksi päivän mielenkiintoisimmista esityksistä, kun tulevaisuustutkija Hanna Lakkala arvioi mitä historia kertoo tulevaisuudesta, ja millaisilla työkaluilla tulevaisuutta voi ennustaa.

Business Torstai Anna Filina Narvik Havn
Narvikin jäävapaa satama on kansainvälisen rahdin logistinen keskus. Sataman toimintaa esitellyt projektikoordinaattori Anna Filina oli yksi päivän puhujista.

Verkostoitumislounaan jälkeen puheenvuoron sai Nordea Sisä-Suomen yrityspankin johtaja Jussi Rieppo. Hän esitteli vihreän rahoituksen mallin, ja kertoi, miten vastuullisuus sisällytetään Nordean liiketoimintastrategiaan. Lapin ammattikorkeakoulussa ylempää tradenomitutkintoa opiskeleva Eeva Mustajärvi kävi läpi tekemänsä lopputyön kyselytutkimuksen tuloksia taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän liiketoiminnan nykytilasta Tornion Terästä ja rakentamista -sektorin yrityksissä. Lopuksi Martti Kaikkonen esitteli kiertotalouden edelläkävijä Tapojärven ratkaisuja teollisuuden sivutuotteiden kierrätykseen.

Päivän aikana saimme vastauksia mm. näihin kiinnostaviin kysymyksiin:
– Miten pieni voi olla vihreän teräksen hiilijalanjälki?
– Kuinka paljon CO2 -päästöjä voidaan vähentää siirtämällä rahtikuljetuksia lentoliikenteestä raiteille?
– Onko kristallipallo paras väline tulevaisuuden ennustamiseen?

Jäikö tämä valaiseva Business Torstain anti sinulla kuulematta? Eipä hätää! Lähetä meille sähköpostia osoitteella businesstornio@tornio.fi, niin saat tallennekoosteen päivän esityksistä.

Business Torstaiden teemana aina ajankohtaisimmat ja mielenkiintoisimmat aiheet kerran kuukaudessa – Tule kuulolle!


Save the Date!

Syksyn 2022 tulevien Business Torstaiden aikataulut ja aiheet:
17.11. HaparandaTornio kaupan keskipisteenä
15.12. Logistinen solmukohta

 

Tilaamalla uutiskirjeemme, saat tiedon myös tulevista Business Torstai -tilaisuuksista.

Uutiskirjeen tilaus