Heidi ja Anni aloittivat Business Torniossa

Business Tornio sai kaivattua henkilöstövahvistusta elokuussa. Uudeksi hallintokoordinaattoriksi valittiin Heidi Lampela Ritva Rimpisalon siirryttyä ansaittujen eläkepäivien viettoon. Matkailukoordinaattorin tehtävissä aloitti Anni Lamomprom. Molempien naisten juuret ovat lujasti pohjoisessa, ja he odottavat innolla uusien tehtävien tarjoamia haasteita.

Heidi Lampela ja Anni Lamomprom
Heidi Lampela (vas) ja Anni Lamomprom aloittivat työskentelyn Business Torniossa elokuussa.

Hallintokoordinaattori Heidi Lampela

Olen juuri aloittanut Business Torniolla hallintokoordinaattorina. Ensimmäiset työpäiväni ovat menneet nopeasti ja odotan jo innolla monipuolisia työtehtäviä ja niihin sisään pääsemistä. Olen ilahtunut uudessa työympäristössä siitä, miten innostunut ja iloinen työyhteisö on.

Jotkut saattavat tunnistaa minut aiemmista työtehtävistäni rakennusvalvonnasta taikka pankkimaailmasta. Juureni ovat pohjoisessa, joka saattaa kuulua puheessani murteena. Olen tullut Tornioon opiskelemaan tradenomiksi ja asunut Torniossa jo melko pitkään, joten tästä on tullut uusi kotikaupunkini.

Vapaa-ajalla tykkään käydä keikoilla ja katsella sarjoja. Aloitin vasta uuden harrastuksen kutomisen parissa ja kotoani löytyy kuulemma harrastusvälineitä jo pienen lankapuodin tarpeisiin asti. Rakastan kesää ja haluaisin mökkeillä enemmän. Myös koti on minulle tärkeä paikka, jota tykkään sisustaa ja remontoida.

Syksy on uusien alkujen aikaa ja tästä se lähtee!

Matkailukoordinaattori Anni Lamomprom

Tervehdys täältä kaupungintalon 5. kerroksesta. Minun nimeni on Anni Lamomprom, olen Business Tornion uunituore matkailukoordinaattori. Aloitin työt tällä viikolla, joten kaikki on vielä uutta ja jännää – on ilo ja kunnia olla mukana upeaa Business Tornion tiimiä.

Olen 39-vuotias aito alkuperäinen torniolainen, synnyin kotini sijaitsee Laivajärvessä. Minulla oli jo nuorena kova palo päästä maailmalle ja niin kiirehdin itseni ylioppilaaksi ja muutin Torniosta pois jo 18-vuotiaana. Elämäni onkin ollut aikamoinen seikkailu, olen asunut Suomessa useammassa kaupungissa ja ulkomailla eri kohteissa useiden vuosien ajan. Kutsuisin itseäni monipaikkaiseksi kansainväliseksi ihmiseksi, jolle kotiseuturakkaus on ollut aina suurta.

Minulla on monenkirjava ja kansainvälinen työhistoria matkailun parissa. Olen ollut aina erittäin kiinnostunut vieraista kielistä ja kulttuureista. Perheeni on matkustanut paljon, joten matkailun kipinä on syttynyt sieluuni jo pienenä. Lapsena läksyjen teon ohessa leikkasin ja liimasin matkatoimistojen lomaesitteistä lomakuvia ja hotelleja, tein omia lomakansioita ja -kollaaseja, haavekarttoja. Lukion jälkeen oli hyvin selvää, että haen opiskelemaan matkailualaa ja kouluksi valikoitui matkailun johtajuuden koulutusohjelma Pietarsaaressa. Koulun myötä toimin oppilaskunnassa muun muassa kansainvälisten asioiden vastaavana, joten hakeuduin myös itse Erasmus-opintojen pariin Italiaan. Italiassa opiskelin yliopistossa matkailua ja kansainvälistä kauppaa. Kun tulin opintojen parista takaisin Suomeen, olin vakuuttunut, että ulkomaille on päästävä takaisin mahdollisimman pian. Ja niin sitä sitten mentiin.

Aikuisena olenkin päässyt tutustumaan paremmin ulkomaiden lomakohteisiin ja erityisesti lapsuuden lomaesitteiden pakettimatkoihin. Toimin vuosia ulkomaan lomakohteissa eri rooleissa; muun muassa matkaoppaana, kohdepäällikkönä ja tiiminjohtajana. Ulkomaan vuosina Aasia vei sydämeni, erityisesti Kaakkois-Aasian kiehtovat maat, ja lopulta löysin itseni perustamassa yrityksiä Thaimaassa. Thaimaa tuntui kovin erilaiselta kuin koti-Suomi ja Tornio, mutta hyvin kiinnostavalta paikalta tehdä liiketoimintaa ja asua. Perustin yhteistyökumppanin kanssa ensin Resortin, johon rakensimme bungalowit, kamppailulajikeskuksen, ravintolan ja tietysti suomalaisen saunan. Sydämeni sykki edelleen matkatoimisto bisnekseen, joten aloin ideoimaan omaa matkatoimistoa, jota sitten tulikin johdettua useamman vuoden ajan liikekumppanin kanssa Thaimaassa. Thaimaassa ollessani autoin myös toisia suomalaisia käynnistämään yritystoimintaansa ja toimin paikallisessa Suomiseurassa. Yhdistystoiminta on myös ollut aina lähellä sydäntäni. Koen olevani onnekas, kun olen saanut tehdä vuosien ajan todella mielekästä ja monipuolista työtä matkailun parissa.

Nyt olen palannut kotikonnuilleni ja toivun edelleen henkisesti koronapandemian aiheuttamasta matkailualan kriisistä. Maailma muuttui tyystin, kun paluu muutin Suomeen. Onneksi sain heti mielekkäitä töitä Torniosta, olen toiminut viime vuodet Tornion keskustassa hotelleissa. Olen myös yrittänyt löytää aikaa itseni kehittämiseen ja opiskelen tällä hetkellä matkailun ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon parissa.

Nyt on aika katsoa tulevaan, sekä kotimaiset että ulkomaalaiset matkailijat tulevat sangoin joukoin Lappiin ja ajatus tulevasta on kirkas sekä positiivinen. On aika kääriä hihat ja saada lisää tunnettuutta meidän HaparandaTornio alueelle. Meillä on Torniossa erittäin hyviä matkailuyrityksiä ja alue kehittyy koko ajan. Odotan innolla tulevaa työpestiäni ja on kunnia toimia yhdessä paikallisten matkailuyrittäjien kanssa. Maailma on opettanut ja näyttänyt paljon uusia asioita eri vinkkelistä, näen kotiseutumme alueen suuren matkailullisen potentiaalin. Täällä on valtavasti hienoja mahdollisuuksia matkailun kehittämiseen ja kansainvälistämiseen. Tapaamisiin!