Business Tornion toiminta jatkuu toimitusjohtajan vaihdoksesta huolimatta

Tornion kaupunki tiedotti tiistaina kehitysyhtiö Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimon irtisanomisesta. Yhtiön hallituksen julkaiseman tiedotteen mukaan irtisanomisen syyksi ilmoitetun luottamuspulan taustalta ei löydy väärinkäytöksiä. Yhtiön toiminta tulee jatkumaan normaalisti.

Tornion kaupunki kertoi eilen julkaistussa tiedotteessaan Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimon irtisanomisesta. Tiedotteen mukaan Business Tornion hallitus on todennut 14.11.2023 pitämässään kokouksessa yksimielisesti, että toimitusjohtaja Alamartimo ei enää nauti hallituksen jäsenten luottamusta. Luottamuspulan taustalla ei ole Tornion kaupunginjohtajan ja Business Tornion hallituksen jäsenen Jukka Kujalan mukaan minkäänlaisia väärinkäytöksiä. Asiaa oli pohdittu kehitysyhtiön hallituksessa jo pidemmän aikaa, ja vaikka päätös oli lopulta yksimielinen, se ei Kujalan mukaan ollut helppo.

Business Tornion toiminta ja palvelut jatkuvat entiseen tapaan toimitusjohtajan vaihdoksesta huolimatta ja uuden toimitusjohtajan hakuprosessi on käynnistetty. Toimitusjohtajan sijaisuutta hoitaa uuden toimitusjohtajan valintaan asti Business Tornion yrityskehittäjä Hannaleena Posti.

Alamartimo on toiminut Business Tornion toimitusjohtajana vuodesta 2019 saakka. Hän on hoitanut tehtäväänsä ansiokkaasti. Hän on ollut promoottorina lukuisissa Tornion elinkeinoelämää tukevissa ja kehittävissä hankkeissa, luonut verkostoja, markkinoinut Torniota erinomaisena sijoittautumisympäristönä kansallisella ja kansainvälisellä tasolla, sekä käynnistänyt vuoropuheluja ja sopimusneuvotteluja useiden toimijoiden kanssa. Markon panos elinkeinoyhtiön toiminnassa ja kehittämisessä on ollut kiitettävä.

Business Tornion henkilöstö kiittää Markoa yhteisistä työvuosista.
”Marko on tukenut meitä kaikissa työtehtävissämme täysin ja on ollut esimerkillinen ja luotettava johtaja. Hänen panoksensa yhtiön strategian mukaisiin kehittämistoimiin on ollut näiden viimeisten vuosien aikana mittava.”

Marko Alamartimo
Marko Alamartimo työskenteli neljän vuoden ajan Business Tornion toimitusjohtajana ja alueen elinkeinoelämän kehityksen veturina.