Yritykset löysivät uusia yhteistyökumppaneita ja asiakkaita Alihankintamessuilta

Alihankinta 2022 -teollisuusmessut järjestettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 27.-29.9.2022. Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimon ja yrityskehittäjä Kimmo Nurmoksen kanssa samalla osastolla Tornion terästä ja rakentamista olivat edustamassa toimitusjohtajat Tapio Herajärvi Corrotech Oy AB, Kimmo Liljamaa Kavamet Oy, Tiia Peräntie Tornion KaMa-Palvelut Oy ja Kari Rantamaa Tormets Oy.

Business Tornio Alihankintamessuilla
Koko tiimi ja osasto valmiina palvelemaan messuväkeä. Tunnelma Business Tornion osastolta juuri ennen avajaisia.

Business Tornio ja kumppaniyritykset olivat messuilla mukana toista kertaa yhteisellä osastolla. Edellisvuoteen verrattuna osasto oli nyt selkeästi edellistä kertaa suurempi ja yritykset olivat osastolla mukana vahvasti ja näkyvästi.
– Saimme nyt hyvin palautetta messuvierailta, että olimme esillä näyttävästi ja hyvällä kokonaisuudella, Marko Alamartimo summaa.

Kaikki mukana olleet yritykset kiittelevät Business Torniota messujen osaston organisoimisesta ja käytännön järjestelyistä. Jokainen kokee osallistumisen hyödyllisenä alan osaajien kesken verkostoitumisen, sekä mahdollisten uusien yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden löytymiseksi.
– Me teimme suoraa kauppaa osastolla ja sen ulkopuolella, muutenkin löytyi hyviä kontakteja. Verkkokauppamme piristyi myös messujen aikaan ja niiden jälkeen, Tapio Herajärvi iloitsee.

Tapio Herajärvi ja Tiia Peräntie
Business Tornion messuosasto ja järjestelyt saivat kiitosta kaikilta kumppaniyrityksiltä. Näyttävä osasto veti puoleensa runsaasti kiinnostuneita kävijöitä. Kuvassa Corrotechin toimitusjohtaja Tapio Herajärvi ja Tornion KaMa-Palvelujen toimitusjohtaja Tiia Peräntie.

Vuonna 2023 on tarkoitus myös osallistua. Vaikka messut kokonaisuutena olivat onnistuneet, jotain parannettavaa toki löytyi.
– Jatkossa voisi laittaa kattoon logot esille jotta löydettävyytemme paranisi. Usealta taholta sain tiedon, ettei yrityksiä löytynyt messuoppaasta ja sen takia jäi vierailematta osastollamme, Kimmo Liljamaa harmittelee.
–  Ennakkomarkkinointiin voisi hieman satsata, Tiia Peräntie lisää. Tämän ohella hän toivoo messujen järjestäjältä enemmän panostusta osastojen löydettävyyteen.

Yhteistyössä on voimaa. Tornion Terästä ja rakentamista -keskittymän yritykset puhaltavat yhteen hiileen myös arjessa.
Peräntien mukaan yritykset eivät kilpailleet toistensa kanssa, vaan voitiin tarjota messukävijälle yhteistyöllä kokonaiskuva siitä, kuinka Torniossa verkostoitumalla voidaan mahdollistaa isojakin kokonaisuuksia. Kari Rantamaa on samoilla linjoilla.
– Hyvä että mennään näihin isolla porukalla, se lisää osaston kiinnostusta.

Kimmo Liljamaa ja Kari Rantamaa
Verkostoitumista on tehty, ja uusia asiakkaita ja yhteistyökumppaneita löytyi mukavasti, kiittelivät toimitusjohtajat Kimmo Liljamaa, Kavamet (vas.) ja Kari Rantamaa, Tormets.

Vetovoimaisen teollisuuden Alihankinta ja AlihankintaHEAT siivitti ihmiset kolmeen ajankohtaiseen, asiantuntevaan ja avaavaan päivään 27.–29.9.2022 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Tampereella vietetty teollisuusjuhla niitti kiitosta erityisesti kauan odotetuista kohtaamisista. Tapahtumassa vieraili yhteensä 13 108 kävijää ja näytteilleasettajia oli 1 006 kahdestatoista maasta. Alihankinta järjestetään seuraavan kerran 26.–28. syyskuuta 2023.
(www.alihankinta.fi, 12.10.2022)