Yrityskoulutuskalenterista löytyi Hoitohuone Helmiinan yrittäjä Tanja Heikalle lisäpotkua markkinointiin

Tornion Hallituskatu 10:ssä sijaitsevan Hoitohuone Helmiinan yrittäjä Tanja Heikka on sekä koulutukseltaan että kokemukseltaan laaja-alainen hyvinvoinnin osaaja.

Laajaankaan hyvinvointiosaamisen perusteisiin eivät tietenkään kuulu kaikki yrittämiseen tai markkinointiin liittyvät perusteet, joita Tanja tuli tarvitsemaan päätettyään ryhtyä ensin kevytyrittäjäksi ja sittemmin päätoimiseksi yrittäjäksi. Tanjan onneksi 12 Lapin alueen toimijaa ovat koonneet Yrityskoulutuskalenterin, josta Tanja löysikin itselleen sopivia koulutuksia.

Ikuinen opiskelija haluaa oppia aina lisää

Ennen nykyistä uraansa yrittäjänä sosionomiksi kouluttautunut Tanja työskenteli pitkään sosiaali- ja päivähoitoalalla. Itsensä ikuiseksi opiskelijaksi mieltävä Tanja koki kuitenkin, että hän haluaa perehtyä myös muihin asioihin, kuin sosionomin alaan. Välittävänä ja kuuntelevaisena ihmisenä hän löysi hyvinvoinnista seuraavan kiinnostuksen kohteensa.

“Huomasin lastentarhanopettajana miten kiireisiä pienten lasten vanhemmat ovat, kuinka työkaverit ovat stressaantuneita ja ettei omassakaan jaksamisessa aina ollut kehumista”, Tanja muistelee päätöstä siirtyä urallaan uusille vesille.

Niinpä Tanja päätti alkaa kouluttautumaan lisää töiden ohella. Aluksi Tanja opiskeli energiahoitoja sekä henkistä puolta. Pian hän kuitenkin koki haluavansa tehdä myös hyvinvointitöitä lastentarhanopettajan töiden rinnalla, mutta yksinhuoltajan resurssit eivät olisi siihen riittäneet. Tanja kuitenkin teki rohkean päätöksen jäädä opintovapaalle ja kouluttautua kosmetologiksi.

Kosmetologin perustutkinnon jälkeen Tanja on myös kouluttautunut energiahoitojen, intialaisen päähieronnan, henkisen kehityksen, enkelikanavoinnin sekä Ayurvedin perusteiden saralla. Ikuisella oppijalla ei tosin loppua ole näkyvissä, vaan uusia on aina kiikarissa.

Koulutusta myös yrittäjyyden tueksi

Viisi vuotta sitten Tanja päätti siirtyä kevytyrittäjäksi. Kevytyrittäjyyden aikana Tanja kouluttautui mm. TE-keskuksen yrittäjyyskoulutuksilla, kuten kevytyrittäjyyskurssilla.

“Olen kiitollinen TE-keskuksen tuesta, jota sain kevytyrittäjyyden aikana”, Tanja sanoo.

Päätoimiseksi yrittäjäksi alkamisesta Tanja päätti syksyllä 2021 vallitsevasta pandemiatilanteesta huolimatta.

“Halusin ammattilaisen apua niin starttirahahakemukseen kuin markkinointi- ja liiketaloussuunnitelman laatimiseen. Apu onneksi löytyi läheltä Business Torniolta, kun soitin yrityskehittäjälle”, Tanja kertoo.

Yrityskehittäjän tapaamisen aikana Lapin alueen Yrityskoulutuskalenteri tuli puheeksi ja sitä käsiteltiin nimenomaan aloittavan yrittäjän näkökulmasta. Sitä tutkittuaan Tanja löysi itselleen sopivan Sosiaalisen median arkikäyttöä yrityksille -koulutuksen, joka oli mahdollista sovittaa omiin aikatauluihin ja pilkkoa pienempiin moduuleihin ja joka sopi hyvin yrittäjä-yksinhuoltajan kalenteriin.

“Sosiaalinen media on osoittautunut Hoitohuone Helmiinan markkinoinnin kannalta tärkeäksi kanavaksi, koska se on lyhin reitti asiakkaan luo. Somessa on helppoa kommunikoida asiakkaiden kanssa yrityksen omalla persoonallisella tavalla. Siihen eivät muut markkinointikanavat ole samalla tavalla taipuneet”, Tanja summaa.

Tutustu sinäkin Yrityskoulutuskalenteriin, niin voit löytää Tanjan tavoin sinun yrittäjäpolullesi sopivia koulutuksia. Koulutukset voivat olla juuri se avain, jolla avaat ovet entistä paremmin toimivaan liiketoimintaan.