Rajaneuvonta Suomi-Ruotsin vetovastuu vaihtuu

Rajaneuvonta Suomi-Ruotsin Päivi Koivupalo päättää työuransa helmikuun lopussa. Uudeksi koordinaattoriksi on valittu Riikka Juntti.

Vuonna 2011 perustettu Rajaneuvonta edistää pohjoismaista yhteistyötä ja vapaata liikkuvuutta sekä tekee aktiivisesti töitä rajaesteiden poistamiseksi.

– Minulla on etuoikeus hypätä hyvin toimivaan toimintaan, sillä Päivi on vuosien varrella luonut laajat verkostot ja vakiinnuttanut Rajaneuvonnan aseman pohjoismaisessa yhteistyössä, Riikka Juntti sanoo.

Yksityishenkilöt ja yrittäjät ottavat usein yhteyttä Rajaneuvontaan, kun he suunnittelevat toimintaa toisessa Pohjoismaassa. Rajaneuvonta kertoo asioista, jotka pitää ottaa huomioon ja ohjaa oikean viranomaisen puheille.

– Uskon koordinaattorin työssä olevan hyötyä siitä, että olen asunut ja työskennellyt Suomessa ja Ruotsissa, minkä vuoksi tunnen syvällisesti molempien maiden yhteiskunnat, Juntti toteaa.

Juntti on työskennellyt aiemmin muun muassa kansainvälisen hoidon asiantuntijana Ruotsin viranomaisella, Försäkringskassanilla.

Pohjoismaiden ministerineuvosto rahoittaa Rajaneuvonnan toimintaa, ja neuvontapisteitä on kaikilla pohjoismaiden välisillä rajoilla.

– Olen tyytyväinen, että olen saanut tehdä tätä kiinnostavaa työtä yhdessä pohjoismaisten kollegoiden kanssa, sanoo työuransa päättävä Päivi Koivupalo.

 

Rajaneuvonta Suomi-Ruotsi

Riikka Juntti
Koordinaattori
+358 (0)40 1267 888
riikka.juntti@tornio.fi

Riikka Juntti (oik) aloittaa Suomi-Ruotsi Rajaneuvonnan koordinaattorina Päivi Koivupalon seuraajana.

Rajaneuvonta Suomi-Ruotsi Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittama toimipiste, joka edistää yksityishenkilöiden, yritysten, organisaatioiden ja viranomaisten rajanylittävää toimintaa. Opastamalla, tiedottamalla ja yhteyksiä välittämällä Rajaneuvonta lisää liikkuvuutta Suomen, Ruotsin ja Norjan välillä. Rajaneuvonta kertoo asioista, jotka pitää ottaa huomioon ja ohjaa oikean viranomaisen puheille. Lisäksi Rajaneuvonta tekee aktiivisesti töitä rajaesteiden poistamiseksi.

Lue lisää