Meänkauppa yhdistää torniolaiset yritykset digitaaliseksi kauppakeskukseksi

Business Tornio ylläpitää ja kehittää Meänkauppaa, jossa torniolaiset yritykset pääsevät esittelemään tuotteitaan ja palvelujaan yhteisessä verkkoportaalissa. Meänkaupasta voidaan puhua uuden ajan digitaalisena kauppakeskuksena, josta voi ostaa jäsenyrityksien lahjakortteja helposti, ja tukea samalla torniolaista yrittäjyyttä ja liiketoimintaa.

Hotelli Olof Hanna Viitavaara
Meänkaupassa on mukana jo 30 yritystä mm. kaupan, kauneudenhoidon, ravintolapalvelujen ja matkailun toimialalta. Hotelli Olof (kuvassa) on yksi niistä toimijoista, joka on ollut Meänkaupan jäsenyritys perustamisesta saakka.

Meänkauppa paikallisten yrittäjien liiketoiminnan tukena

Meänkauppa perustettiin vuonna 2020 Business Tornion luotsaaman Exit Korona -hankkeen aikana. Tavoitteena oli löytää uusia sähköisiä toimintamalleja paikallisten yritysten liiketoiminnan tukemiseksi pandemian aikana. Meänkauppa rakennettiin yhteistyössä paikallisen digitoimiston, Nuotio Digitalin, sekä palvelumuotoilun ja viestinnän huippuammattilaisten kanssa. Meänkaupan ensisijainen tavoite on tuoda paikallisten yritysten palvelut paremmin esille ja kehittää yhteistyötä yrittäjien kesken. Tämän lisäksi Meänkauppaan rakennettiin lahjakorttikauppa, josta voi ostaa jäsenyritysten lahjakortteja. Verkkokauppa on aina avoinna, joten se tarjoaa helpon ja ketterän tavan paitsi tukea paikallista liiketoimintaa ja yrittäjyyttä, myös muistaa lahjakortilla Torniossa asuvaa sukulaista tai ystävää esimerkiksi syntymäpäivänä, valmistujaispäivänä, äitien- ja isänpäivänä tai jouluna.

Yhdessä olemme enemmän

Hankkeen päätyttyä Meänkauppaa on pidetty yllä mutta varsinainen kehitystyö on päässyt vauhtiin vasta hiljattain. Verkkosivujen liikennettä on alettu aktiivisesti seurata ja markkinointitoimenpiteiden suunnittelu on täydessä vauhdissa. Ensimmäinen maksullinen mainoskampanja toteutettiin sosiaalisessa mediassa joulun alla, ja sen tulokset olivat lupaavia.

Business Tornio järjesti alkukeväällä tilaisuuden, jonne kutsuttiin mukana olevien yrittäjien lisäksi kattava joukko torniolaisia yrittäjiä, joille Meänkauppa voisi avata monia uusia mahdollisuuksia. Tilaisuudessa käytiin avointa keskustelua Meänkaupan jatkokehittämisestä sekä yhteismarkkinointiin liittyvistä asioista. Meänkaupan tunnetuksi tekeminen edellyttää sitoutumista ja monikanavaista markkinointia, jota varten jatkossa tarvitaan panostusta myös mukana olevilta yrityksiltä.

– Business Tornio on tähän saakka vastannut kaikista verkkosivujen ja -kaupan ylläpitoon liittyvistä kustannuksista, ja vastaa niistä myös jatkossa. Jotta markkinointia voidaan tehdä järjestelmällisesti ja tavoitteellisesti, tarvitaan siihen rahoitusta. Kun mukana on monta toimijaa, yritystä kohti jyvittyvä maksu jää maltilliseksi. Yksin tekemällä muutamalla kympillä tai satasella ei paljoa saa, mutta yhteispotin avulla saadaan huomattavasti enemmän aikaan, Meänkaupan operatiivisesta toiminnasta nykyisin vastaava, Business Tornion markkinointiasiantuntija Tiina Vähä kertoo.

Jäsenyydestä monta etua

Meänkaupan jäsenenä yritys saa näkyvyyttä yhteisessä kauppapaikassa. Jokainen jäsenyritys saa Meänkauppaan oman yritysprofiilisivun, josta löytyvät tärkeimmät tiedot palveluista ja tuotteista, aukioloajoista, sijainnista, sekä linkit omille verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaville. Vaikka jokaisen yrityksen profiilisivu on samanlaiselle pohjalle rakennettu, voi sitä personoida valokuvilla ja yrityskuvauksessa. Yritys voi halutessaan tuoda lisäksi kolme erilaista lahjakorttia myyntiin Meänkauppaan. Maksuliikenne toimii kätevästi ja luotettavasti Paytrailin kautta, jolloin Business Tornio tarjoaa vain alustan kaupankäynnille, ja lahjakorttien myynnit tilitetään suoraan yritykselle. Muina etuina yritys saa mm. käyttöönsä Meänkaupan graafisen materiaalit sekä kumppanin kautta tukipalvelut oman yrityksen digimarkkinoinnin kehittämiseen. Meänkaupan tavoitteena on koota yrittäjiä yhteen myös erilaisten koulutusten ja verkostoitumistapaamisten merkeissä – yhdessä ideoiden ja suunnitellen.
– Monenlaisia ajatuksia on hautumassa. Meänkauppa-päivästä oli alustavasti puhetta, ja sesonkien mukaisista täsmäkampanjoista. Ensin meidän pitää kuitenkin saada asiakkaat löytämään Meänkauppaan. Se on tämän vuoden ykköstavoite sen lisäksi, että mahdollisimman moni torniolainen yritys innostuisi liittymään Meänkaupan jäseneksi. Mitä kattavampi yritysedustus Meänkaupasta löytyy, sitä kiinnostavampi portaali siitä saadaan aikaan, Vähä summaa hyvin käyntiin lähteneestä kehitystyöstä.

Jos äitienpäivälahja on vielä hankkimatta, Meänkaupasta löytyy jo nyt mukava valikoima lahjakortteja kaikkien äitien iloksi. Tervetuloa ostoksille!

Mikä ihmeen Meänkauppa?

  • Torniolaisten, yrittäjävetoisten yritysten yhteinen verkkosivu ja -kauppa. Mukaan voivat liittyä yritykset, joiden tuotteet ja palvelut on suunnattu kuluttajille
  •  Lahjakorttikauppa, josta saat kätevästi muistamiset Torniossa asuvalle sukulaiselle tai ystävälle – verkkokauppa on aina avoinna.
  • Tutustu Meänkauppaan: www.meankauppa.fi
  • Seuraa meitä Facebookissa: https://www.facebook.com/Meankauppa/
  • Haluatko yrityksesi mukaan Meänkauppaan? Lue lisää ja liity: https://meankauppa.fi/liity-mukaan/

 

Meänkauppa
Meänkauppa toimii paikallisten yritysten tukena ja paikallisin voimin - Business Tornio ylläpitää Meänkauppaa yhteistyössä paikallisen Nuotio Digitalin kanssa.