Toimintaympäristö

Tornio sijaitsee Ruotsin rajalla. Käytännössä olemmekin 30 000 asukkaan ja 2500 yrityksen vahva rajayhteisö, jossa Tornio ja Haaparanta muodostavat kotimarkkina-alueen rajan molemmin puolin. Vuosittain rajan ylittää 14 miljoonaa ihmistä. Tornio onkin Suomen toiseksi vilkkain rajan ylityspaikka Helsinki-Vantaan lentokentän jälkeen.

Tornio ja Haaparanta muodostavat tiiviin rajayhteisön, jossa on täysin jokapäiväistä käydä töissä toisella puolen rajaa ja asua toisella puolen. Samoin asiointi ja palveluiden hyödyntäminen on arkipäivää, sijaitseva liike kummalla puolen valtakunnan rajaa tahansa. Yrityksille rajan läheisyys tuo asiakaskuntaan uutta ulottuvuutta ja siksi Torniossa sijaitsevan yrityksen on luontevaa lähteä ottamaan kansainvälistymisen ensiaskelia rajan läheisyydestä. Useat valtakunnallisetkin ketjut ovat nähneet Tornion mielenkiintoisena sijoittautumispaikkana juuri ruotsalaisten asiakkaiden saavuttamisen vuoksi. Kesäisin asiakaskunta laajenee myös Pohjoiskalotille, sillä Pohjois-Norjassa asuvia ihmisiä houkuttelee alueen palvelutarjonta.

Tornio ja Haaparanta – osa laajempaa kokonaisuutta

Tornio ja Haaparanta sijaitsevat usean monikansallisen yhteistyöalueen keskiössä; kaupungit ovat osa Barentsin aluetta, Pohjoiskalottia sekä Perämerenkaarta.
Raja-alueesta onkin tullut kansainvälinen kohtaamispaikka ja myös yrityksille. Raja-alueesta on paikka, jossa toimitaan niin Suomen kuin Ruotsin osalta kotimarkkinoilla.

Rajakaupungeissa kauppa on merkittävä osa kokonaisuutta ja matkailu on kehittynyt viimeisten vuosien aikana. Myös rakentaminen ja teollisuuden alihankintapalvelut ovat hyötyneet Ruotsin läheisyydestä.

Osaavaa työvoimaa myös Ruotsiksi

Ruotsin läheisyys tuo Tornion seudulle sijoittuvalle yritykselle erinomaisen edun. Rajaseudulta löytyy osaavaa työvoimaa, jotka hallitsevat sekä suomen että ruotsin kielen, myös ns. riikinruotsin.

Alueella on käytettävissä myös Rajaneuvonnan palvelut. Rajaneuvonta palvelee kaikkia alueen yrityksiä ja henkilöitä rajat ylittävissä kysymyksissä. Palvelu on käytettävissä koko Suomen ja Ruotsin alueella.

Business Tornio palvelee sinua

Mikäli kiinnostuit yritystoimintasi sijoittamisesta Tornioon, ota yhteyttä meihin. Mikäli liiketoimintaasi liittyy olennaisena osana myös liiketoiminnan aloittaminen Ruotsissa, niin ota yhteyttä Kimmo Nurmokseen. Rajaneuvonta-asioissa sinua palvelee Päivi Koivupalo.

Sivun alkuun