Yrittäjä, nyt on mahdollisuutesi kehittää liiketoimintaa – ELY:n ja Finnveran vinkit liiketoiminnan kehittämiseen -webinaari 9.9.2021 klo 10

Tule kuuntelemaan, miten ELY:n rahoitusmallit ja Finnveran apu uusissa investoinneissa voivat auttaa sinun yritystäsi kehittymään. Webinaarissa saat vinkkejä ja neuvoja niin ELY-keskuksen kuin Finnveran puolelta siitä, miten saat yrityksellesi kehittämisavutuksia ja uusia investointeja sekä mitkä ovat Kemi-Tornion investointinäkymät.

Webinaari järjestetään 9.9.2021 klo 10–11.30 tilanteen salliessa hybridiwebinaarina.

Webinaari

Aloitus – Business Tornion toimitusjohtaja Marko Alamartimo

ELY:n yritysten kehittämisavustus Meri-Lapissa – ELY-keskuksen yritysasiantuntija Tiina Pelimanni

Finnveran rooli uusissa investoinneissa ja investointinäkymät Kemi-Torniossa – Finnveran Pohjois-Suomen rahoituspäällikkö Risto Koskiniemi

Yhteenveto – Business Tornion yrityskehittäjä Hannaleena Posti

Webinaarin jälkeen on mahdollisuus varata aikaa yrityskohtaisten hankkeiden osalta oma aika keskusteluja varten. Ajanvaraukset Business Tornio/Hannaleena Posti. On hyvä olla aina etukäteen yhteydessä meihin rahoittajan edustajiin ennen hakemuksen jättämistä. Yritysklinikoissa mukana myös ELY-keskuksen toinen yritysasiantuntija Anne Syväjärvi.

Puhujat

Tiina Pelimanni, yritysasiantuntija

Olen Tiina Pelimanni, nyt Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskuksella yritysasiantuntijana. Käsittelen yritysten kehittämisavustushakemuksia pääasiallisesti Meri-Lapin alueelta, mutta myös koko Pohjois-Suomen alueelta. Yhdessä Anne Syväjärven kanssa meillä on käsittelyssä Meri-Lapin yrityshankkeet sekä toimintaympäristön kehittämishankkeet.

Kemi-Tornio alueelle on myönnetty äkillisen rakennemuutoksen perusteella lisää määrärahoja. Hankkeissa pääpaino on pk-yritysten työllisyyttä ja yritysten kasvua edistävissä hankkeissa. Webinaarissa esitellään yritysten kehittämishankkeiden rahoituksen liittyviä sekä kriteereihin ja linjaukseen liittyviä asioita tämän ohjelmakauden osalta sekä myös luodaan pikasilmäys tulevan rahoituskauden asioihin.

ELY-keskukset edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskusten arvoja ovat asiakaslähtöisyys, asiantuntijuus ja yhteistyö.

ELY-keskuksissa on kolme vastuualuetta:

– elinkeinot, työvoima ja osaaminen
– liikenne ja infrastruktuuri
– ympäristö ja luonnonvarat

Risto Koskiniemi, Pohjois-Suomen aluepäällikkö

Toimin Finnverassa aluepäällikkönä Pohjois-Suomen alueella. Pääpainopiste työssäni on rahoituspäätösten tekeminen, Lapin alueen sidosryhmäyhteistyö ja omien asiakkuuksien hoitaminen.

Lapissa matkailu on ollut ja on erittäin haastavassa tilanteessa koronan takia. Onneksi perusteollisuus, mistä kaivos- ja metsäteollisuudentoimijat ovat pystyneet toimimaan lähes normaalisti.

Esityksessä tulen painottamaan Finnveran roolia uusissa investoinneissa. Lisäksi tulen kertomaan vientikauppaan tähtäävien investointien tärkeydestä Suomen kansantaloudelle.

Finnvera tarjoaa rahoitusta yritystoiminnan alkuun, kasvuun ja kansainvälistymiseen sekä viennin riskeiltä suojautumiseen. Finnvera vahvistaa suomalaisten yritysten toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä tarjoamalla lainoja, takauksia ja vientitakuita. Finnvera jakaa rahoitukseen sisältyvää riskiä muiden rahoittajien kanssa.

 

Ilmoittaudu webinaariin tästä!

Sivun alkuun