Toranda Truck & Forest Weekend 2022 -yleismessut paikkaavat Lapin tapahtumatarjontaa

Tapahtumakeskus Torandassa järjestetään tänä kesänä Toranda Truck & Forest Weekend -tapahtuma. Torandassa uskotaan, että uudet yleismessut paikkaavat Kalottialueen tapahtumatarjonnan puutteita ja vievät ihmisiä takaisin kohti normaalimpaa arkea.

Viikko ennen juhannusta järjestettävä Toranda Truck & Forest Weekend 2022 on kolmepäiväinen tapahtuma, joka yhdistää logistiikka- ja metsäteollisuuden messut sekä yleismessut. Perjantaina saapuvat näytteilleasettajat saavat oman iltajuhlansa perjantaina, kun taas avoin messutapahtuma sijoittuu lauantaille ja sunnuntaille.

“Pohjoisen tapahtumakalentereita katsoessa voi huomata, että Kalottialueelta puuttuu rekkamessut. Näin ollen me katsoimme tarpeelliseksi toteuttaa tällainen tapahtuma Torniossa. Ruotsissa on jopa medioissa puhuttu, että aurinko nousee pohjoisesta, kun tällä suunnalla on paljon suurinvestointeja. Sama pätee Suomeenkin ja täällä tapahtuu paljon esimerkiksi bioenergian puolella”, tapahtumajärjestäjä ja Torandan yrittäjä Erkki Hanhirova summaa.

Tapahtumakeskus Toranda on otollinen alue messuille. Alueella on paljon tilaa ja se sijaitsee kauniilla paikalla Tornionjoen suistossa. Puitteet ovat siis kunnossa ja niin on sijaintikin. Tornio on logistinen solmukohta, joten sijainti on täysin looginen niin logistiikka- kuin metsäteollisuuden messujen kuin yleismessujen näkökulmasta. Tavoitteena on saada aikaiseksi uusi tapahtuma, joka tullaan järjestämään jatkossakin Torniossa.

Torniossa on valmiiksi kova kuhina, jota hyödyntää

Pohjoiskalotin alueella Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois-Suomessa suunnitteilla olevien suurinvestointien, kuten Tornion biokaasulaitoksen ja Kemin biotuotetehtaan myötä seudulla on jo kova kuhina. Hanhirovan ja Kivimäen mukaan Toranda Truck & Forest Weekendin yksi vetonaula tulee olemaan juuri alueen potentiaalin hyödyntäminen.

“Pohjoiskalotin alueella tapahtuu paljon. Messuilla on aina muutenkin mahdollisuus tavata ihmisiä, joten Toranda Truck & Forest Weekendiin tulee kuulumaan oleellisesti rekrytointiständit. Tarkoituksena on, että niin isot kuin pienet yritykset voivat hyödyntää tapahtumaa rekrytointitarpeiden täyttämisessä”, tapahtuman järjestäjä Annu Kivimäki sanoo.

Poikkeuksellisten aikojen jälkeen ihmiset myös kaipaavat jo tapahtumia ja uusia elämyksiä. Tapahtuma tuleekin olemaan juuri hyvään aikaan myös tätä kaipuuta ajatellen.

“Täällä ei ole tehty pitkään aikaan mitään isoa, joten nyt on sen aika. Toivomme, että pystymme kiinnostavalla tavalla täydentämään viime aikojen vajaaksi jäänyttä tapahtumatarjontaa”, tapahtuman järjestäjät summaavat.

Voit tutustua Toranda Truck & Forest 2022 -tapahtumaan tapahtuman verkkosivuilla.