Maakunnan elintarviketoimijoiden markkinakartoitus- ja verkostoitumistilaisuus 6.5.2021 klo 9.00-12.30

Aika: 6.5.2021 klo 9.00-12.30
Paikka: Sodankylän kunnanviraston valtuustosali + mahdollisuus osallistua etänä Teamsillä

Tilaisuudessa tutustutaan Kohti kestäviä hankintoja –hankkeen työkaluun. Työkalulla on tarkoitus parantaa alueen pk- ja mikroyrittäjien mahdollisuutta päästä mukaan kuntien järjestämiin tarjouskilpailuihin.

Tilaisuudessa on varattu reilusti aikaa työpajoihin.

Työpajojen tavoitteena on, että ruokapalvelujen tuottajat ja yritykset kohtaavat toisensa, löytävät yhteisiä kehittämisideoita ja pääsevät aloittamaan konkreettisen yhteistyön. Tämä työpaja on erittäin tärkeä kaikille elintarvikehankintojen kanssa työskenteleville. Kohderyhmänä ovat muun muassa elintarvikeyrittäjät, ruokapalveluyrittäjät, hankkijat, alan kehittäjät ja päättäjät.

Tule oppimaan, miten vastuullisia lähiruokaan pohjautuvia elintarvikehankintoja tehdään ja suunnitellaan Lapissa!

OHJELMA

9.00 – 9.15 Kahvit

9.15 – 9.30 Tilaisuuden avaus ja Lapin alueen elintarvikealan näkymät

Maaseutupäällikkö Tanja Häyrynen, Tervolan yhteistoiminta-alue

9.30 – 9.45 Kohti kestäviä hankintoja -työkalun esittely

Mika Uitto, Lapin amk, Kohti kestäviä hankintoja –hankkeen projektipäällikkö

9.45 – 12.00 Työpajat & verkostoituminen

Työpaja-osuudessa jakaudutaan pienryhmiin ja testataan käytännössä Kkh-hankkeen työkalua (työkaluun rekisteröityminen, joka vaatii yrityksen perustiedot ja y-tunnuksen, tuotteiden lisäys, karkea tuotantokapasiteetti vuositasolla). Tehdään testihankintoja osallistuvien tuottajien hyödykkeisiin liittyen.

Etäyhteyden päässä oleville lähetetään linkki työkaluun rekisteröitymiseen sekä ohjeet tuotteiden lisäämiseen. Myös etäyhteyden päässä olevat voivat tehdä työkalulla testihankintoja ja tarkastella aluetaloudellisia vaikutuksia.

Testauksen tulokset käydään läpi hankehenkilöstön kanssa ja yhteenveto lähetetään osallistujille jälkikäteen. Työkalun käytettävyydestä pyydetään myös palautetta tilaisuuden jälkeen.

Tuottajat voivat myös ilmoittautua mukaan työkalun käyttöön. Tuottajien saaminen mukaan työkalun käyttöön on tärkeää, jotta hankintoja tekevät  voivat valita kilpailutukseen lähituottajia. Tuottajien on mahdollista tehdä  työkalun kautta yritysverkostoja, jolloin hankintoihin on mahdollista osallistua yhdessä.

12.00 – 12.15 Hankinnat ja sote-uudistuksen vaikutus lähiruokaan

Merja Ahola, Sodankylän kunta, Lähiruoan edistämistä tukeva toimintamalli –hankkeen projektipäällikkö

12.15 – 12.30 Tilaisuuden päätös

Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Kohti kestäviä hankintoja – ja Lähiruoan edistämistä tukeva toimintamalli –hankkeiden kanssa.

Ilmoittaudu mukaan ma 3.5. klo 17 mennessä tällä lomakkeella:

https://q.surveypal.com/Ilmoittautuminen-maakunnan-elintarviketoimijoiden-markkinakartoitus–ja-verkostoitumistilaisuuteen-6.5.2021

Kerro ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko tilaisuuteen paikan päällä vai etänä. Paikan päälle voi osallistua 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta, muille osallistuminen etänä.

Tällä hetkellä Lapin sairaanhoitopiirissä on voimassa 20 hengen kokoontumisrajoitus. Otamme huomioon turvallisuuden Covid-19 tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi sekä noudatamme hallituksen ja Aluehallintoviraston ohjeistuksia. Tarpeen vaatiessa pidämme oikeuden muutoksiin.

Etäosallistujille lähetetään Teams-linkki sähköpostitse ennen tilaisuuden alkua.

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja tilaisuudesta:

Merja Ahola
Sodankylän ruokapalvelupäällikkö
merja.ahola@sodankyla.fi
040 809 4955

Mika Uitto
Lapin ammattikorkeakoulu Oy
mika.uitto@lapinamk.fi
040 674 8616

 

 

Sivun alkuun