Kustannustuen kolmas kierros tulee hakuun 27.4.

Kustannustuen kolmas kierros tulee hakuun 27.4.

Yrittäjille on tulossa tukea Kustannustuki III:n muodossa ja pienetkin yritykset on nyt huomioitu. ”Hallitus ehdottaa kustannustukilakiin nyt muutoksia, joilla tukea voitaisiin myöntää entistä joustavammin erityisesti yksinyrittäjille ja pienyrityksille”, kerrotaan Valtiokonttorin nettisivuilla. Yksinyrittäjätuki on jatkossa osa kustannustukea, joten entisestä kuntien myöntämästä tuesta ei järjestetä uutta hakukierrosta.

Kustannustuen kolmannen kierroksen hakuaika alkaa 27.4. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisen asiointipalvelun kautta osoitteessa valtiokonttori.fi.

Kustannustuki III:n vertailukausi on 1.11.2020-28.2.2021. Jos yrityksen liikevaihto on vähentynyt yli 30 % suhteessa vastaavaan aikaan vuotta aiemmin, tukea voidaan myöntää. Korvattavia kulujen joukko on kasvanut. Mukana on nyt myös työnantajan sivukuluja, kuten sosiaaliturvamaksut ja työterveyskustannukset. Ne hyväksytään tukikauden kustannuksiksi prosenttimääräisenä osuutena tukikauden palkkakuluista. Pienin korvaussumma on edelleen 2 000 €.

Business Tornion yritysneuvoja Kimmo Nurmos auttaa tarvittaessa tekemään korvaushakemuksia. Ota yhteyttä puh. 040-768 5438 tai kimmo.nurmos@tornio.fi.

Sivun alkuun