Hong Kongilainen televisioryhmä HaparandaTorniossa

Hong Kongilainen televisioryhmä HaparandaTorniossa

Hong Kongista saapui HaparandaTornioon kuvausryhmä tällä viikolla. Kenneth Lain luotsaama Nucksproduction tuotantoryhmä kuvaa matkailuohjelmaa nimeltään Hipster Tour. He ovat kiertäneet ympäri maailmaa kuvaamassa mielenkiintoisia kohteita ja nyt he olivat jo toista kertaa Suomessa, ja Ruotsissa. Two Countries – One Destination matkailuhankkeen suunnittelema kuvausohjelma kiinnosti heitä niin, että he päätyivät ottamaan kohteen mukaan Suomeen keskittyvään ohjelmaan. Kuvauksia tehtiin ympäri Torniota ja Haaparantaa keskittyen alueen ainutlaatuisuuteen ja eriskummallisiin ja paikallisuutta henkiviin kohteisiin. Tuotantoryhmän mielenkiinnon herättivät muun muassa Kukkola ja kalastuskulttuuri, pakopeli eläinten kanssa, yksi maailman isoimmista saunoista ja saunakulttuuri yleensäkin. Toki rajat ylittävä matkailukokonaisuus oli heille inspiroiva, myös virkistävä ja yllättävä näinä erikoisina aikoina.

Hipster Tour kuuluu Hong Konglaisen TVB kanavan ohjelmistoon ja sillä on paikallisesti seuraajia noin 1,2 miljoonaa katsojaa. Ohjelma näkyy myös kantonilaisilla tv-kanavilla mm. Kanadassa, Yhdysvalloissa, Malesiassa ja Singaporessa. Sen lisäksi ohjelmaa voi seurata eri puolella maailmaa TVB:n My TV Super Boxin kautta. Ohjelmassa esiintyy Christy Leung ja Suomen vierailun aikana hänen kanssaan kameran edessä näyttäytyi myös Mark Tsang. ”Christyn matkailuohjelma saa paljon mediahuomiota ja olemme todella innoissamme, että saimme olla tässä tuotannossa mukana. Toivotaan, että katsojat eri puolilla kiinnostuvat niin Suomesta, kuin meidän ainutlaatuisesta kahden maan ja kulttuurin kohteesta,” kommentoi hankkeen markkinointipäällikkö Noora Barria.

Matkailuhankkeen tehtävänä on markkinoida HaparandaTorniota yhtenäisenä matkailukohteena kansainvälisille matkanjärjestäjille. Two Countries- One Destination Interreg -hanke järjestää vierailuja kohteeseen niin matkanjärjestäjille kuin medialle. Seuraavat matkanjärjestäjävierailut tapahtuvat ensi viikolla ja tammikuussa Matkamessujen yhteydessä alueelle tuodaan matkanjärjestäjien lisäksi myös kansainvälinen mediaryhmä.

Ota seurantaan HaparandaTornio instassa ja jaa sinun kokemuksesi aihetunnisteella #HaparandaTornio olisitpa sitten paikallinen tai vierailulla meillä, kiitos.

Sivun alkuun