HaparandaTornio kutsuu oppimaan sateenkaariystävällistä viestintää

HaparandaTornio kutsuu oppimaan sateenkaariystävällistä viestintää

HaparandaTornio wants to speak gay 

Kaksoiskaupungissa HaparandaTorniossa Border pride -tapahtuma järjestetään virtuaalisesti tänä kesänä. Tapahtuma viestii rajattomasta rakkaudesta ja sen innoittamana alueen matkailuhankkeessa haluttiin järjestää How to speak gay –luennot. Alue on kuuluisa rajattomasta elämästä kahdessa maassa, vaikkakin korona on tuonut tähän rajattomuuteen ihan uudet haasteensa. Two Countries – One Destination Interreg –hankkeessa kehitetään aluetta yhtenäistävää matkailua ja luodaan rajattomia matkailupalveluita. Vaikkakin olemme niin sanotusti yhtä suurta perhettä, kulttuurimme, kielemme ja tapamme viestiä on erilainen rajan molemmin puolin. Viestinnässä on aina opittavaa ja kerrattavaa. On hyvä tuntea monimuotoiset tavat viestintään ja näin ollen hankkeessa on koettu  tärkeäksi tuoda esiin myös sateenkaari-väelle viestiminen. Luennoitsijaksi on kutsuttu Hannu Medina.  

Hannu Medina on We Speak Gayn perustaja ja Suomen ainoa sateenkaarimatkailun ja sateenkaariviestinnän asiantuntija. Hannu Medina puhuu mielellään monimuotoisuuden ja osallistamisen merkityksestä yhteiskunnassa ja yrityksissä.  “We Speak Gay on uusi kieli. Se on monimuotoisuuden ja empatian kieli. Se on kieli, jota kaikki ymmärtävät, mutta puhuminen vaati opettelua, kuvailee Medina. Hän pyrkii uuden kielen, koulutuksen ja viestinnän avulla tekemään Suomesta maailman sateenkaariystävällisimmän maan. Hannu pitää luennot kaksoiskaupungissamme, kahden maan alueella, kahtena peräkkäisenä päivänä, sekä ruotsiksi, että suomeksi virtuaalisesti.  Luentopäivät ovat 25.8. suomeksi klo 12-13 ja 26.8. ruotsiksi klo 13-14 (suomen aikaa). Luento on kaikille avoin ja tapahtuu virtuaalisesti, osallistua voi linkin kautta 25.8: Liity keskusteluun tästä linkistä tai 26.8. Liity kokoukseen napsauttamalla tästä 

Hankkeen väki kutsuu mukaan kuulolle kaikki yrittäjät, virkamiehet, oppilaitosten edustajat jne. Tule kuulemaan, miten teemme alueestamme sateenkaariystävällisen. Millä keinoin voit lisätä yrityksesi, tapahtumasi, oppilaitoksen tms. sateenkaariystävällisyyttä ja samalla houkuttelevuutta sateenkaari-ihmisten parissa.  

Tutustu HaparandaTornion matkailusivustoon. 

 

Sivun alkuun