Business Torstai: Innovaatioita kehittämässä 19.5.

Business Torstai: Innovaatioita kehittämässä 19.5.

Innovaatioita kehittämässä

Miksi innovatiiviset yritykset pärjäävät? Business Tornio ja New Business -hanke järjestävät 19.5.2022 Innovaatioita kehittämässä -tilaisuuden, jossa yritysinnovaatiot otetaan suurennuslasin alle. Tilaisuudessa käydään kiinni myös muotoilulähtöiseen kehittämiseen ja innovaatiosetelin hyödyntämiseen. Business Torstai: Innovaatioita kehittämässä on ajankohtaisiin ja alueellisesti mielenkiintoisiin aiheisiin keskittyvän Business Torstai -tapahtumasarjan neljäs osa. Lue lisää Business Torstaista täältä.

Tilaisuudessa tulee puhumaan Nuori Yrittäjyys ry:n valtakunnallisessa Uskalla Yrittää -finaalissa parhaasta innovaatiosta palkittu Santeri Lintula. Business Finlandin rahoitusjohtaja Risto Lustila kertoo innovaatiosetelistä ja siitä, miten yritykset voivat hyödyntää sitä liiketoiminnassaan. Pro-Hydron toimitusjohtaja Esa Kuismanen on myös paikalla haastateltavana Pro-Hydron innovaatioista sekä patentoimisesta: mitä patentointiprosessi vaatii, mitä sen hakemisen jälkeen tehdään ja miten sitä valvotaan. Salla Pyhäjärvi ja Jani Peltoniemi Lapin Ammattikorkeakoulusta tulevat kertomaan TEQU-konseptista ja Älypajasta sekä siitä, miten ne voivat auttaa paikallisia yrityksiä innovoimaan ja kasvamaan. Muotoilulähtöisestä kehittämisestä palvelu- ja tuotemuotoilun kannalta tulevat puhumaan Lapin Yliopiston Pertti Aula ja Maileena Tuokko. Lisäksi Maarit Pulkkinen Ammattiopisto Lappialta tulee puhumaan yrittäjyysvalmennuksista ja siitä, miten niiden kautta voi parantaa omaa ja organisaation kykyä kehittyä.

Tilaisuudessa on myös mahdollista päästä keskustelemaan yhteistyöstä New Business -hankeryhmän kanssa.

Tilaisuus järjestetään hybriditapahtumana torstaina 19.5. klo 8.00–10.00 Tornion Kaupungintalon monitoimitilassa (Suensaarenkatu 4, 95400 Tornio, 1. kerros). Paikan päällä osallistujille on tarjolla pientä purtavaa. Etäyhteydellä osallistuville toimitetaan Teams-linkki myöhemmin.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä!

Viitteellinen aikataulu

8:00 Aamupalaa tarjolla ja New Business-hanke – Marja-Liisa Rantamaa
8:15 Patentoitua osaamista maailmalle – Esa Kuismanen, Pro-Hydro
8:35 Innovaatioseteli pähkinänkuoressa – Risto Lustila, Business Finland
8:45 Innovaatiot ja niiden kehittäminen – Santeri Lintula, SALSTREET
9:05 Yritysvalmennukset osana kehittämistä? – Maarit Pulkkinen, Lappia
9:15 Ongelmasta protoksi, mikä on TEQU? – Salla Pyhäjärvi, Lapin AMK
9:25 Älypaja apuna kehityksessä – Jani Peltoniemi, Lapin AMK
9:30 Muotoilulähtöinen kehittäminen – Pertti Aula ja Maileena Tuokko, Lapin yliopisto

Tervetuloa!

Tilaisuus kuuluu Business Tornion järjestämään Business Torstai -tapahtumasarjaan, jossa joka toinen torstai järjestettävissä tapahtumissa käsitellään erilaisia alueellisesti mielenkiintoisia aiheita, kuten Työllisyyshanke osaajien etsintään, yrityksen kehittäminen sekä innovaatioiden hyödyntäminen kansainvälistymistarkoituksessa.

Lue lisää Business Torstai -tapahtumasarjasta täältä!

Sivun alkuun